SmileMobile

Reparații iPhone Cluj

Cât costă să-ți schimbi ecranul telefonului?

  Ți-ai spart ecranul telefonului și nu ești sigur, dacă merită să-l schimbi sau să-ți achiziționezi un smarphone nou?

Citește articolul până la final și cu siguranță vei știi ce deciziei să iei.

 

Costul direct al reparației:     

 Prețul pentru înlocuirea unui ecran la telefon poate varia în funcție de marca și modelul dispozitivului. În general, costul reparației poate fi substanțial, mai ales pentru telefoanele de înaltă gamă. Este important să obții o estimare de la un service autorizat sau de la un tehnician calificat înainte de a lua o decizie.

Prețul se diferențiază în funcție de:

Marca și modelul telefonului, smartphone-urile de la branduri cunoscute precum, Apple, Samsung, Google Pixel, OnePlus. Telefoanele de la branduri cunoscute sau cele de înaltă gamă pot avea ecrane mai scumpe din cauza calității și tehnologiilor avansate implicate în producție. De asemenea, unele modele mai vechi pot avea ecrane mai greu de găsit sau mai costisitoare din cauza lipsei de disponibilitate pe piață.

Tehnologia și calitatea ecranului, există diverse tehnologii de ecrane disponibile pe piață, cum ar fi LCD, OLED, AMOLED etc. Ecranele de calitate superioară, precum cele OLED sau AMOLED, pot fi mai scumpe din cauza performanțelor și calității lor vizuale superioare.

Mărimea și rezoluția ecranului: ecranele mai mari sau cele cu rezoluții mai mari pot fi mai costisitoare. Acest lucru se datorează necesității de a utiliza tehnologii și materiale mai avansate pentru a produce ecrane de dimensiuni și rezoluții mai mari.

Compatibilitatea și disponibilitatea pieselor de schimb: unele telefoane pot fi mai ușor de reparat decât altele din cauza disponibilității pieselor de schimb pe piață. Dacă un display este mai rar sau este produs de un furnizor limitat, acest lucru poate duce la creșterea prețului.

Garantia și serviciile incluse: unele reparații de ecrane pot include garanții extinse sau servicii suplimentare, cum ar fi instalarea și asistența tehnică. Aceste servicii suplimentare pot duce la creșterea prețului total al reparației.

Locația și experiența service-ului: prețurile pentru înlocuirea ecranelor pot varia în funcție de locația geografică și de nivelul de competență al service-ului. Service-urile autorizate de producător sau cele cu o reputație solidă pot percepe prețuri mai mari pentru serviciile lor.

  Toate aceste aspecte pot influența prețul final al înlocuirii unui display la telefon. Este recomandabil să obții întotdeauna o estimare detaliată înainte de a angaja o reparație și să comparai opțiunile disponibile pentru a lua cea mai bună decizie în funcție de nevoile și bugetul tău.

Costul timpului și al inconvenienței:

  Înlocuirea ecranului unui telefon poate necesita timp și efort considerabil. Dacă nu ai asigurare pentru telefon, s-ar putea să trebuiască să cauți un service de încredere, să faci o programare și să lași telefonul acolo pentru reparare. Pe durata acestui proces, vei fi fără telefon sau vei trebui să te bazezi pe un dispozitiv de rezervă, ceea ce poate fi inconfortabil.

Posibile costuri ascunse: în unele cazuri, repararea unui ecran la telefon poate scoate la iveală și alte probleme ascunse ale dispozitivului. De exemplu, s-ar putea să descoperi că și alte componente au fost afectate în urma daunelor fizice. Acest lucru poate crește semnificativ costurile totale ale reparației.

În ciuda acestor costuri, schimbarea ecranului unui telefon poate aduce și beneficii semnificative.

 Economisirea banilor: înlocuirea ecranului unui telefon poate fi mai ieftină decât achiziționarea unui dispozitiv nou, mai ales dacă telefonul tău este în bună stare de funcționare în afara ecranului spart.

Menținerea datelor și setărilor: repararea telefonului îți permite să păstrezi datele și setările tale personale, evitând astfel procesul laborios de transfer și configurare a unui nou dispozitiv.

În continuare îți vom prezenta prețurile medii a mai multor branduri de telefoane.

Câteva modele din gama APPLE:

Pentru un iPhone X , prețul unui display pentru acest model este între 350-600 RON, acesta diferă în funcție de modelul display-ului original sau aftermarket.

Pentru un iPhone 14 Pro Max, înlocuirea unui display original începe de la 1800 RON.

  În ceea ce privește gama Samsung, prețurile sunt foarte diferite, deoarece Samsung deține atât telefoane de buget, care încep de la 700 RON cât și telefoane care fac parte din gama S sau Note.Pentru o înlocuire de display  Samsung A14 prețurile încep de la 300 RON  în funcție de model.

Pentru un telefon din Gama S prețurile încep de la 650 sau 700 RON, acestea pot urca și până la 1500 de lei în funcție modelul telefonului.

  Toate aceste aspecte pot influența prețul final al înlocuirii unui display la telefon. Este recomandabil să obții întotdeauna o estimare detaliată înainte de a angaja o reparație și să comparai opțiunile disponibile pentru a lua cea mai bună decizie în funcție de nevoile și bugetul tău.

*Pentru a-ti face o estimare de reparatie a ecranului telefonului tau, suna-ne, sau trimite telefonul in service prin aceasta pagina:

Formulare trimitere curier

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *