SmileMobile

cele mai bune telefoane in 2024

Cum sa rezolvi 3 dintre cele mai mari bug-uri iPhone 15 – sfaturi de la Apple

iPhone 15 este cel mai nou si cel mai avansat smartphone de la Apple, dar nu este lipsit de probleme. Multi utilizatori s-au plans de bug-uri care le afecteaza experienta cu dispozitivul, de la ecranul care nu raspunde la atingeri, pana la pozele care dispar din galerie. In acest articol, iti vom prezenta 3 dintre cele mai mari bug-uri de iPhone 15 si solutiile propuse de Apple pentru a le rezolva.

Ecranul nu raspunde la atingeri

Unul dintre cele mai enervante bug-uri ale iPhone 15 este cel care face ca ecranul sa nu raspunda la atingeri. Acesta se manifesta in mod aleatoriu si poate afecta orice aplicatie sau functie a telefonului. Utilizatorii spun ca ecranul nu reactioneaza la gesturi, tap-uri sau swipe-uri, si ca trebuie sa apese repetat pe ecran pentru a-l activa.

Solutia propusa de Apple este sa repornesti telefonul, ceea ce ar trebui sa rezolve problema temporar. Totusi, acest lucru nu este o solutie permanenta, deoarece bug-ul se poate repeta. Apple lucreaza la o actualizare software care sa elimine definitiv aceasta problema. Pana atunci, poti incerca sa actualizezi telefonul la cea mai recenta versiune de iOS disponibila.

Pozele dispar din galerie

Un alt bug raportat de utilizatorii de iPhone 15 este cel care face ca pozele salvate in galerie sa dispara fara urma. Acesta se intampla atunci cand utilizatorii incearca sa editeze o poza sau sa o trimita prin mesaje sau alte aplicatii. Dupa aceste actiuni, poza nu mai apare in galerie si nici nu poate fi recuperata din iCloud.

Solutia propusa de Apple este sa verifici daca ai activat optiunea de optimizare a spatiului de stocare in setarile iCloud. Aceasta optiune face ca pozele sa fie salvate doar in cloud si nu pe telefon, pentru a economisi spatiu. Daca ai aceasta optiune activata, dezactiveaz-o si verifica daca pozele reapar in galerie. Daca nu ai aceasta optiune activata, poti incerca sa restaurezi telefonul dintr-un backup anterior.

Safari permite site-urilor sa urmareasca activitatea

Un bug grav descoperit recent in iOS 15 este cel care permite site-urilor web sa urmareasca activitatea utilizatorilor in timp real prin browser-ul Safari. Acesta se bazeaza pe o vulnerabilitate a sistemului de navigare privata, care nu sterge corect datele de navigare dupa ce utilizatorii inchid tab-urile sau browserul. Astfel, site-urile pot accesa istoricul de pagini vizitate, informatii legate de conturile Google si alte date personale.

Solutia propusa de Apple este sa actualizezi telefonul la versiunea iOS 15.3, care a fost lansata recent si care rezolva aceasta problema de securitate. Aceasta actualizare aduce si alte imbunatatiri si corectii de bug-uri pentru iPhone 15 si alte modele compatibile. Pentru a actualiza telefonul, intra in setarile generale si apasa pe actualizare software.

Prin urmare, iPhone 15 este un telefon impresionant, dar nu este perfect. Ca orice produs nou, are si el bug-uri care pot afecta performanta si securitatea dispozitivului. Din fericire, Apple este constient de aceste probleme si lucreaza la solutii rapide si eficiente. Pana atunci, poti incerca sa aplici sfaturile de mai sus pentru a rezolva aceste 3 bug-uri ale iPhone 15 si a te bucura de telefonul tau.

Dacă vrei să repari și iPhoneul vechi, vezi aici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *